Ervaringen met Gli

Het verhaal van Renske

Al sinds mijn tienerjaren was ik wat zwaarder en worstelde ik met mijn gewicht. Ik had een eetstoornis, wat tijdens de corona periode zorgde voor veel gewichtstoename. Hierna wilde ik afvallen, waarbij ik begon met het uitbraken van mijn eten. Na verloop van tijd realiseerde ik me dat ik, ondanks mijn inspanningen, maar heel langzaam afviel en uiteindelijk helemaal niet meer afviel. Toen besefte ik dat ik professionele hulp nodig had en zocht ik contact met mijn huisarts.

Lees meer

Het verhaal van Babeth

Mijn verhaal begint eigenlijk bij een punt van frustratie en ontevredenheid met mijn eetgedrag en gewicht. Ik had veel stress in mijn leven en daardoor vaak last van emotie-eten. Het lukte me maar niet om af te vallen, ondanks verschillende pogingen. Dit bracht me naar de internist, waar ik op zoek was naar oplossingen om mijn levensstijl en gezondheid te verbeteren.

Lees meer

Het verhaal van Barbara

Het ging op zich best goed met mij, maar ik had een veel te hoge bloeddruk en had overgewicht. Ik moest íets en had al veel diëten gevolgd, alleen niks werkte. Ik at al vrij gezond, dus ik wist niet wat ik nog meer kon doen. Toen ik een folder kreeg van Leefstijl Centrum Rotterdam, heb me direct aangemeld.

Lees meer

Het verhaal van Sandra

Overgewicht had ik al langer. Dat kwam vooral omdat ik een erge emotie-eter was. In het begin bleef ik nog redelijk op gewicht, omdat ik vroeger wel veel sportte. Maar toen ik 2 keer een hernia kreeg en vervolgens een knie beperking, stopte ik met sporten en werd dus zwaarder.

Lees meer

Het verhaal van Bianca

Ontzettend onzeker en ongelukkig was ik met en in mijn lichaam. Uiteindelijk ging ik naar het ziekenhuis voor een maagverkleining. Er gingen daarna best een paar kilo’s af, maar ik bleef een steken rond de 90/93 kg. Ik was best wel teleurgesteld, ik had verwacht dat ik een stuk sneller en meer zou afvallen en wilde dat ook echt. Door de teleurstelling ben ik uiteindelijk alleen maar meer aangekomen: ik ging meer eten en kwam aan.

Lees meer

Het verhaal van Quirine

Ik heb heel veel diëten geprobeerd. Ik ben naar afvalclubs geweest en naar diëtisten. Dat ging dan steeds even goed, maar wanneer ik eenmaal klaar was met een traject en ik op eigen benen stond, viel ik toch weer terug. De huisarts heeft mijn bloedwaardes nagekeken en daar kwam uit dat mijn suiker en cholesterol te hoog waren. Daar schrok ik van.

Lees meer

Het verhaal van Babs

Net als iedereen die aan dit traject meedoet, had ik alle diëten al geprobeerd. Ik werk als apothekersassistente en daar zie je zo veel pillen en poeders voorbij komen. Dat was voor mij de doorslag! Ik kan het niet zo ver laten komen dat ik mezelf echt ziek maak en aan de pillen en dergelijke moet. Ik moest iets doen! Met dit in mijn achterhoofd ben ik naar de huisarts gestapt om hulp te vragen.

Lees meer

Het verhaal van Gisela

Ik kwam op een punt in mijn leven waar ik dacht; wat moet ik doen? Ik wil gezonder leven maar zonder veel strenge dieetregels. Toen kwam ik via …. uit bij Danielle van Leefstijl Centrum Rotterdam. Niet geschoten is altijd mis, heb ik toen gedacht en zodoende heb ik een afspraak gemaakt voor een eerste gesprek.

Lees meer